Sista dagarna..

Nu, precis nu, begravs Greta.
Jag vet att jag inte skulle skriva mer om det men jag ville ändå nämna det.
Jag vet att Mojen är där och mår piss just nu och ingenting kan jag göra åt saken.. Jag har inte dåligt samvete eller så för det men det hade varit skönt att vara där. Men men, åker hem på lördag så jag får gå dit då.
Farmor skulle ha fyllt år igår med så till hennes grav ska jag också ta mig.

Det känns ju också lite skumt, sista dan på praktiken imorrn, mamma och pappa kommer på fredag och på lördag åker jag hem. Kommer tillbaka en sväng innan midsommar men annars är det slutet på augusti som gäller!! Hur långt fram som helst ju! Kommer sakna vissa så sjukt mycket! (Ni vet vilka ni är) :-)
Usch nu fick jag nästan ångest över att åka hem, tänk då hur det blir nästa jul när jag ska flytta härifrån för alltid... Nej inga såna tankar nu! Man blir ju lätt deprimerad! :-)

Nu ska jag plugga hela dagen och sen äta knyten me mitt knyte, haha

ha det gott!


sänk you babbi :-)

Tack för den bästa kvällen på länge!

Vad gör man inte när man får ett telefonsamtal från en plutta som vill hemifrån? Jo man bjuder hem henne på mat, panikstädar snabbt som attan och sen ställer sig och lagar mat till henne (själv hade jag redan ätit.)
Vi pratade massor massor och det var superbra, tror vi båda behövde tömma förrådet lite! Skulle ha kollat på tv och film men de stod mest på i bakgrunden...
Vinflaskan kom fram efter ett tag och efter lite krångel för Vickan med öppnaren satte vi i oss hela :-) Blev lite balkongprat med grannen i porten bredvid också för första gången. Typiskt nu när hon flyttar om en månad men men.. Vi bjöd över henne på vin men hon sköt upp det så vi fick en night all alone!

I veckan har vi planerat lite saker som jag redan längtar efter :-) Mitt lilla knyte! haha

Vickan skulle berätta en kommentar från helgen men den kom ut lite fel: "Jessica har väl tjej..."  hmmmm, nej inte sist jag kollade! ;-) hehe

Nu ska jag sova!

TACK FÖR IKVÄLL!!
puss

både lycka och ångest

Jag blir så snurrig!!!!
Var hemma i måndags, dels för att jag hade min värsta "whip-lashdag" på flera år och dels för att Gretas bortgång känns.. Gick på ett möte på kvällen trots att jag sagt att jag inte skulle det. Behövde komma utanför dörren efter två dagars isolering... efter det har det ändå känts rätt okej, var på engageradsittning igår som jag hade jättekul på! Vickan som årets fylla, hade varit askul! :-) haha! Sen fick jag höra lite roliga detaljer från helgen också, typ krossade glas och sånt :-) hehe
Men sen kommer som vanligt allt annat i vägen, lagom när man börjat slappna av... Jag kan inte gå på begravningen för den är två dagar för tidigt för att jag ska kunna åka hem. TVÅ DAGAR! Vad är det egentligen? Jäkligt mycket för om jag tar ledigt från praktiken får jag inte csn i höst... Och det hade ju varit rätt bra att få... Kul när besluten är så här enkla att ta...

Tidigare idag kändes allt skitbra för jag blev filmad på praktiken och sedan analyserad av min handledare som bara hade positiva saker att säga! Hon sa kort och gott att hon varken under själva filmningen eller sen när hon tittade på den kunde se något jag skulle gjort annorlunda. Även under samlingarna hade jag tydligen skött allt jättebra. Det värmer att höra för det måste ju tyda på att jag valt rätt yrke?! Men hur länge fick den glada känslan hålla i sig då..? Jodå genom hela handledningen och personalkonferensen som har förgyllt min 12-timmars dag på dagiset idag...Jag blir så tröööötttttt!!!
Ni som känner mig vet att jag inte låter mycket knäcka mig och det gör jag inte nu heller men det påverkar kan jag säga... Jag är lite av en expert på att koppla bort känslor och sånt men det är inte lätt när man hör mamma berätta det senaste eller när jag tänker på att jag inte vågat ringa Mojen sen det hände för att jag inte vet om hon velat/orkat prata om det...

Jag låter säkert jättebitter men det kan jag säga att jag inte är! Däremot är jag en sån som inte pratar känslor med nån utan tar ut allt här istället. Men jag hoppas det här var sista gången, nu vill jag bara skriva om roliga saker i fortsättningen! :-)

I helgen ska det grillas! :-) Förhoppningsvis lite sol i vallgraven oxå!

Kram kram

tårarna rinner..

Fick precis veta att lilla Greta dog i natt.. Vad säger man? Ingenting för jag gråter bara.. Jag hoppas jag får fortsätta göra det för det känns så jävla tungt just nu och på nåt sjukt sätt lättar det alltid en kort stund efter att man gråtit.

Du klarade inte helgen men jag är glad för din skull! Nu får du äntligen vila i frid - vackra lilla sötnos!

Har inget mer att skriva.. hur viktigt känns det att berätta om Kvastkampen i helgen eller alla baciller jag dragit på mig nu? Man omvärderar livet varje gång någonting stort eller tungt händer och jag kan säga att just nu känns många problem och klagomål rätt oväsentliga! Brukar försöka tänka mig för innan jag klagar i vanliga fall och nu kommer jag garanterat göra det för att ens klara av vardagen!

Se det som ett tips ni som läser detta: tänk igenom först om det är värt att klaga över det du tänker på eller är det en banal sak i det stora hela?

Jag vet att ni är många som bryr er men just nu vill jag bara vara själv så snälla ring inte.. Kommer ändå inte svara för tårarna har övertaget..

Laddar och laddas ur

Idag börjar kvastkampen! Blir lite brännboll i Kalmarsundsparken och antagligen en del drickande, men inte för mig :-) Imorrn har jag massor att fixa och då måste jag vara klar i huvudet!

Igår firade vi Simon i deras korridor, behöver jag säga mer..? Haha! Man kan säga att det var många från Jäger som var tokfulla, en som fick åka till sjukan med armbågen och massa andra roliga och konstiga saker som hände =) Alla gick till Ernesto sen men ni som känner mig vet vad jag tycker om det stället så jag gjorde som vanligt - vände utanför! Jag kan säga att jag inte ångrar mig det minsta! Sov som en stock nästan hela natten och ville inte vakna när mobilen lät halvelva idag... Som vanligt drömde jag en konstig dröm om en barnfamilj som hade problem...

Ska till Vickan senare och fixa våra outfits till K-kampen!

Bortsett från det är allt skit, orkar snart inte längre.. Kan det inte bara ta slut så du får vila i lugn och ro lilla gumman?! Så du slipper morfinplåster, blöjor och allt annat skit... Du klarade din födelsedag vilket ingen trodde men hur länge till ska du hålla i? Idag? Helgen? Matildas första skolavslutning? Midsommar? När vilan väl kommer ska du veta att min älskade farmor finns där uppe i änglarnas land och hon är världens bästa på att ta hand om barn!

AG!!!

Apsolut Gotland i helgen! Vad kan jag säga... helt perfekt!!
Åkte i torsdags, kom fram mitt i natten men Kajsa höll igång oss när vi väntade på Kneippbynbussen :-) När vi fått stugan och bäddat sängen var det bara att korka upp första och ut och umgås med folk! Var väl uppe till fyra eller nåt, sen höll våra kära grannar oss vakna hela natten med tokhög musik och den högsta basen jag hört på länge. Puckon... Staffan hade också en liten uppvisning när han vaknade panikkissnödig! Han lyckades välta ner hela sin översäng på golvet och som tur var stod Vickan och höll på att visa hur hon brukade krypa in i påslakanet när hon skulle bädda det. Hade hon varit i sängen hade hon nog blivit lite mörbultad! Som hon själv sa efteråt: Vilken tur att jag pratar så mycket, annars hade jag varit död nu.. Mitt prat har räddat mig! Nja.. Alkoholen kanske ;-)

I fredags åkte alla in till Visby en sväng där jag, Anna, Vicky, Pärlan och Staffan köpte te på Kränkus! Äntligen :-) Sen åt de hamburgare medan jag handlade chips, läsk och annat viktigt till nattens kommande hungerbehov :-) Sen vet jag inte hur mycket mer jag ska berätta om den dagen... Nynäshamnsfärjan kom och lastade av ännu fler glada studenter så nu var vi drygt 1000 st där. Vi träffade jättesköna människor från Växjö som jag och Anna (och Vicky ett tag) hängde med, rökte vattenpipa och lärde ut linedancen. Jag kan säga att jag inte var nyktrast där men det var jättekul! Åt för mycket nattmat (som jag i vanliga fall undviker) och hade lite uppvisningar av olika slag men annars var det bra :-) Vickan skrattade åt mig den fulingen när jag tyckte att jag var tyst men kanske inte riktigt var det.. hmm.. Sov i stort sett ingenting den här natten heller fast det var tyst hos grannarna, tror alkoholen hade något med det att göra... Hade köpt öronproppar som vi skulle ha men tror ni jag kom ihåg att stoppa in dem innan jag slumrade till? Nej, de låg så fint i sängen och väntade när jag gick upp några timmar senare...

I lördags åkte vi också in till Visby på dagen. Jag och Anna tog en promenad i stan och spanade in hus och gränder, så sjukt mysig stad det där! Jag hittade världens finaste lykta som jag hade velat ha men plånboken sa ifrån så den fick stå kvar i affären :-( Det blev pasta till lunch innan vi åkte tillbaka till byn. Världens skönaste busschaufförer på den där ön! De spelade skithög musik, klagade på oss när vi inte sjöng med och körde ärovarv i rondellen! Den ena gav oss tips också, polisen är gnällig när det gäller drickande på allmän plats så köp saftflaskor! Klockrent! När vi kom tillbaka tänkte jag sova lite för jag höll verkligen på att somna ståendes. Men då protesterade Pärlan så jag svepte en Tysklandsdricka istället och pratade lite med några värmlänningar så var jag igång sen :-) Sittningen va tyvärr inte lika kul den här kvällen för vi fick sitta absolut längst in i lokalen och hörde inte vad de sa.. Men Ronja (kommer förklaring snart på namnet) kom och hälsade på oss ändå så jag var nöjd :-) Den killen hade verkligen svar på tal på allt man sa ochdet passade mig tiptop för jag gilalr ju att småtjaffsa med folk :-) Även Markus från Växjö var kul att träna munkäftning med :-) Jag har haft Anna i hårdträning den här helgen och hon har blivit riktigt duktig så snart blir det träningsturer för oss med gumms!
Jag lyckades göra bort mig lite skapligt också på kvällen när vi var inne i Växjöbornas ena stuga och såg sista minutrarna av eurovisionfinalen. (som för övrigt va skitdålig och jag var övertygad om att det var en kille som sjöng!) Killen som jag kallade Ronja (han sjöng en trudelutt från filmen när vi skulle sjunga Calmarevisan på sittningen i fredags) skulle svara på hur han var som pojkvän och då klämmer jag ur mig: Huvudsaken är att killen är trogen, sen är det upp till tjejen att svälja det mesta" Alla där inne vek sig av skratt men Jessica Lindholm var lite trög så efter en liten stund började jag skratta och sa det klassiska: oj vad sa jag?! Jag får nog smörja polettvägen lite så den kan trilla ner snabbare nästa gång... Den här kommentaren har förföljt mig resten av tiden på öjn.
När vi skulle gå och lägga oss på natten hade Vickan ingen säng så jag och Anna sov skavis så hon kunde ta min säng men vår kära Vickan tog cirkus fem timmar på sig att borsta tänderna... Flummo :-) Jag hade nog kunnat sova i min egen säng med både knän och rumpa innanför sängen iaf.. Fast då hade jag inte fått mysa med Anna ju :-)

Igår blev vi väckta tio i åtta för alla var tvungna att städa innan man fick biljetten till frukosten så det var bara att pallra sig upp och sätta igång! Fick väcka Vickan som gick och la sig samtidigt som vi gick upp! med stukad fot och utan röst dessutom... Fyra lik hjälptes åt och sen fick Vickan och Staffan sina biljetter, jag och Anna har levt på Pågens med mjukost hela helgen så vi sket i att köa till frukosten. Bjöd värmlänningarna på mackor också och sen gick vi ner till stranden och plockade sten. Min syster ska ju gifta sig i sommar och då ska hon ha stenar som bordsplacering. Jag min nöt ringde och berättade vilken bra strand vi bodde vid och då beställde hon 78 stenar! Jättelätt och kul att släpa hem... Sen åkte vi in till Visby, satt och hängde i Almedalen, (tror jag parken heter) käkade mat och försökte lära oss jonglera av några killar från KTH. Behöver jag säga hur det gick? Pärlan lyckades få in en fullträff på stackars Staffans "paket"! Han låg för övrigt och sov... Hon skyllde på att han behövde piggas upp men i vilket fall fick vi oss ett gott skratt! :-) Jag fick även starksprit från en vattenpistol som brände på tungan men det var rätt gott :-)

På färjan hem var alla utom Vickan vakna och det blev många mingelturer på båten för att inte somna! Ute på däck blåste det som sjutton så Pärlan höll nästan på att flyga bakåt :-) På bussen satt jag och Anna och pratade massor och kamerorna gick runt för alla ville se korten :-) Inte jag dock för just då mådde jag illa, för lite sömn kanske?

TACK FÖR DEN BÄSTA HELGEN PÅ LÄNGE!!!! HAR HAFT TOPPENKUL!!
Vill tillbaka nu..!! Bara ett år kvar.. :-)

V: Tack för kommentaren: Det är så skönt att se dig vara dig själv igen för det har du inte varit på flera veckor nu. Det gjorde min helg kan jag säga för då visste jag att jag skulle få kul :-) PUSS!!

Gotland today!

Jepp, ikväll åker vi till Gotland!

Ska bli fruktansvärt skönt att komma bort och förhoppningsvis tänka på något annat i några dagar. Samtidigt känns det riktigt skit för jag ska snart iväg och posta ett grattiskort som jag inte vet om vederbörande kommer få uppleva imorrn... Hon blir bara värre och värre, har fått ha blöja i flera dagar nu och inte ätit nåt annat förutom en isglass på över två veckor.. Ska det bli kul att komma iväg - hoppas det, ska det bli skönt - JA!!

Men det ska faktiskt bli riktigt skoj att leva campingliv med mina girls! Fast det bästa är nästan att jag ska få köpa mitt älskade "Kärlekste" från Kränku te&kaffe! Var flera år sen så jag vet inte om de finns kvar men jag hoppas :-)

Ne nu måste jag duscha och greja så jag kommer iväg snart!

Ha det så skoj i helgen för det ska jag ha!

design a la K-G

Ibland är du bara så duktig!
Blev lite avis på att jag aldrig ens fått ihop en snygg affish och Vicky fick värsta coolingcollaget av Pärlan idag!
Det räckte med att skriva att jag ville lära mig så fick jag till svar: jag kan göra ett på dig och mig me! Jag föreslog på skoj att hon skulle ta "grisbilder" från Tyskland och gissa vad?! Precis vad det blev :-)

Så här ser den ut :-)

image31

Några ortsnamn måste alltid va me :-)

Bästa roadtrippen nånsin!

inget gott som inte har nåt ont med sig...

Förra veckan såg verkligen så lovande ut!
Min och Pärlans roadtrip till Tyskland var bland det roligaste jag gjort! Hennes kamp för att hålla mig pigg var klockren!
P: Vill du ha soklad?
J: Jaa!
P: Jaja.. (med hes röst, typ...)
Det här blandat med sång i för höga toner gjorde det omöjligt att somna bakom ratten ner :-)
Kom på idén att skriva ner alla roliga ortsnamn oxå, ni kommer få höra dem i helgen brudar när vi fått i oss lite! hehe
I Tyskland handlade vi alkohol och åkte in till Sassniz där vi gick lite på stranden och kämpade oss uppför branta berg :-) På färjan tillbaka somnade vi (som vi gjort överallt annars under resan!) på soldäck, vaknade till, konstaterade att båda sovit och somnade igen :-) Vaknade som två grisar - då gick vi in! På hemresan råkade jag skjuta lite pistagenötter på henne, levererade dricka till våra bruds och sen blev det hem och sooova!

I fredags kom Mojen och Emil (syrran med ena sonen) och vi har haft en myshelg med två trippar till Nybro, en till Öland, slottet, stan och en cykeltur. Åkte hem i söndags, träffade de flesta av de jag ville träffa hemma och hade allmänt kul! Kollade på två olika brasor och köpte några nitlotter tillsammans med Jankan :-( Bjöd först in mig på gratisfika hon syrran (Jenny) där Mojen me familj oxå var och sen på fest hos nån Niklas där alla tjejerna plus några killar var! Så kul att träffa er! Hoppas George börjar här i höst, vore så grymt kul!!

Sen det tråkiga som hängt över en som en jävla böld sen färjan i torsdags... Lilla Greta som egentligen ska fylla fem år den 11/5 kommer antagligen inte få göra det... Hon kan inte gå, knappt prata, allmänt jättedålig och håller på att försvinna. Än så länge kan hon tydligen peka mot toan när hon måste dit men annars vet jag inte hur det är..
JÄVLA HJÄRNTUMÖR!!! Fattar inte varför......
Skulle gärna vilja erbjuda mig att spela flöjt på begravningen men hur lägger man fram en sån sak? Det beror ju på om jag överhuvudtaget är hemma då... äh fy faan...

Så ser mitt liv ut just nu! Försöker hitta på roliga saker på dagarna men hoppsan så kommer tankarna... Vill inte!

Sen vet du att jag får ångest, vill ju finnas för dig till 100% men det funkar inte just nu... Men du är ju en sån toppenvickan så det har du redan fattat :-)